News

6/recent/ticker-posts

Управата в Лом поиска да отстрани шефа на болницата д-р Георги Савков, съветниците не позволиха

Управата в Лом поиска да смени шефа на болницата д-р Георги Савков и на негово място да бъде назначен бившият директор на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев. Общинските съветници обаче не се съгласиха и д-р Савков остава на поста си.


Докладната за отстраняването на д-р Савков от поста и назначаването на д-р Керемедчиев за управител на МБАЛ „Свети Николай Чудотворец" беше внесена от кмета на Лом д-р Георги Гаврилов по време на последното заседание на общинския съвет. Според кмета мениджъмънта на болницата  в момента не е на ниво и лечебното заведение има нужда от „най-добрия мениджър д-р Керемедчиев".

„Поискахме да знаем защо се налага смяната и защо докладната не ни е предоставена преди заседанието, а не я видяхме и по време на заседанието. Не получихме задоволителен отговор от управата.", казаха съветници.

При гласуването 12 съветници подкрепили предложението за назначаването на д-р Керемедчиев за шеф на общинската болница, 11 били против, а двама са се въздържали.

„Съгласно правилника на общинския съвет, за да стане факт смяната, за това трябва да има 15 гласа, т.е. 50 % плюс един от всички 29 съветници. Продължаваме да настояваме да ни бъде обяснено точно какво налага отстраняването на д-р Савков от поста", казаха общинари.

Болницата е в Лом е една от най-добрите общински болници в страната. Тя все още е в топ 10 на общинските здравни завадения. В нея работят 350 души, от които 60 лекари -  специалисти и 130 медицински сестри. Болницата беше отличена с награда за перфектно справяне с ковид кризата.

Д-р Савков управлява МБАЛ „Свети Николай Чудотворец" от 2012 година.

В момента здравното заведение няма просрочени задължения, по сметките на болницата има 2,307 милиона лв. 500 000 от тях са целеви за строителството на ново отделение за лечение на ковид. Печалбата за деветмесечието е 261 384 лв.

Post a Comment

0 Comments